Головна Новини Ринок України Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини

Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини

У 2023 році українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік. Так цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

При цьому споживання свинини зменшилось, у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг.

Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 285 тис. тонн, яловичини на 4 тис. тонн  – до 272 тис.тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тис. тонн менше — 61 тис. тонн, а яловичини на 2 тис. тонн менше – 5 тис. тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн.

Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023 році. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн – до 108 тис. тонн.

Перегляди: 24