Головна Зберігання Україні потрібно побудувати близько 150 овочесховищ

Україні потрібно побудувати близько 150 овочесховищ

Будівництво десятків сучасних сховищ для овочів відкриє можливість для України стати незалежною від імпорту продукції, особливо навесні. Крім того, такий підхід забезпечить стабільний доступ українських продуктів на полицях магазинів. Україна матиме змогу повністю задовольняти свої внутрішні потреби і досягти продовольчої незалежності.

Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Agroreview.

«В Україні необхідно побудувати ще близько 140-150 овочесховищ. Наразі багато хто з виробників зберігає продукцію в не зовсім підготовлених складах чи складує її під землею, а такі умови негативно впливають на якість продуктів. Відповідно, вже у квітні деякі товари доведеться імпортувати, адже вітчизняні втратять свою якість. При цьому в України є всі можливості для того, щоб повністю забезпечувати себе сільськогосподарською продукцією. І цього року Мінекономіки надасть більше грантів на переробку та обладнання для цього. Ми маємо випускати свою сільгосппродукцію, бо це і є ознакою продовольчої незалежності», – сказав парламентарій.

За його словами, на деокупованих територіях аграрії продовжують активну роботу.

«Розміновуються землі завдяки роботі ДСНС, піротехніків ЗСУ. Наприклад, на Херсонщині очищено від вибухонебезпечних предметів понад 50 тис. га. Завдяки міжнародним донорам, які надавали техніку від БФ «Жнива Перемоги», минулого року аграріям вдалося навесні засіятися, зібрати урожай, провести осінні роботи й зараз вони готуються до весняних польових робіт. Надалі для збереження продукції фермерам будуть надаватися мобільні сховища», – повідомив народний депутат.

Перегляди: 28