Головна Новини Ринок України Українська влада та бізнес навчилися адаптуватися до будь-яких загроз безпеці

Українська влада та бізнес навчилися адаптуватися до будь-яких загроз безпеці

Цінним капіталом української влади та бізнесу є несприйнятливість до паніки, що сформувалася у них після 2014 року, та здатність до адаптації загроз безпеці, таким як фізичне знищення інфраструктури та заводів, а також захоплення майна та об’єктів.

На цьому наголосив заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка під час Українського зернового саміту, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Щодо здатності економіки України швидко переорієнтуватися на гарантування своєї безпеки у разі продовження агресії Російської Федерації, Тарас качка зазначив, що відсутність будь-якої паніки в умовах, коли всі готуються до відкритої агресії, свідчить про наші здібності до адаптації та роботи в будь-яких умовах і є неймовірно цінним капіталом.

Качка також відзначив збільшення рівня міжнародної довіри до української влади та бізнесу щодо забезпечення штатної роботи інфраструктури та портів за будь-яких обставин. За його словами, такий меседж з України більше “не звучить як вихваляння”.

Як приклад торгпред навів бойові навчання РФ у винятковій морській економічній зоні України в Чорному та Азовському морях минулого тижня, коли Україна уникла блокування проходження торговельних суден до її портів шляхом визначення суднами ГУ «Держгідрографія» глибоководного коридору для їх проходу.

«Ми готові максимально вкладатися в те, щоб ця безпека та стабільність руху морем була настільки стабільною, наскільки це можливо в наявних умовах, і це підвищує довіру до України. Це те, що я бачу на зерновому ринку», – підсумував Качка під час саміту.

Перегляди: 3