Головна Тваринництво Молоковиробництво Українські виробники молока мають добру рентабельність

Українські виробники молока мають добру рентабельність

В той час, як інші галузі сільського господарства в Україні мають серйозні проблеми з рентабельністю, українські виробники молока на тлі дешевих кормових компонентів в раціоні та рекордно високої закупівельної ціни на молоко-сировину, мають дуже добру рентабельність.

Про це повідомила American Dairy Technology (ADT), передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

«А от чи використають виробники таку можливість, поки що рано казати, це напевно буде помітно по тих інвестиціях, які будуть реалізовуватися на молочних фермах (якщо будуть)», — йдеться у повідомленні.

Як приклад, деякі ознаки вже можна помітити — з’явився досить високий попит на нетелей, відповідно зросла і ціна на них (на 10-20%). Але така ситуація може бути не довго. По-перше, переробники не зможуть довго платити таку високу ціну за молоко. Вже зараз на європейському ринку є пропозиції з дешевшим молоком під переробку в Україні.

По-друге, така ситуація може стимулювати виникнення «чорного ринку» молока, у світовій історії молочного бізнесу таких прецедентів було кілька і в кількох країнах. Вони були досить «успішними» для їх організаторів, але не для легальних виробників молока, зазначають в ADT.

Перегляди: 52