Головна Новини Ринок України «Укрлендфармінг» започатковує біологічний метод знезараження ґрунту

«Укрлендфармінг» започатковує біологічний метод знезараження ґрунту

У групі компаній «Укрлендфармінг» починають системно працювати над оздоровленням ґрунту за допомогою внесення біопрепарату. 

Про це розповів заступник керівника департаменту агровиробничої діяльності ГК «Укрлендфармінг» Віктор Єсипенко, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

За його словами, якщо розглянути способи боротьби з патогенами, то хімічний спосіб насправді не єдиний. Більше того, університетський курс Інтегрованого захисту містить багато методів, з яких внесення ЗЗР вже останній.

«Власне, єдиний спосіб знищити патогени в ґрунті – за допомогою біопрепаратів на основі грибів-антагоністів та бактерій. Тому вже цього року починаємо системно працювати над оздоровленням ґрунту за допомогою внесення біопрепарату Склероцид,  який знешкоджує патогени та знезаражує ґрунт, – зазначив Віктор Єсипенко.

Також він зауважив, що хімічний захист в холдингу також не скидають з рахунків. Зокрема, використовують тільки протруєне інсектицидами насіння, вносять ЗЗР на посіви тільки з додаванням у бакову суміш недорогого піретроїду – для профілактики.

Раніше в компанії «Укрлендфармінг» повідомили, що мають має намір провести весняну посівну у стислі терміни, а також відмовитися від передпосівної культивації.

Перегляди: 1