Головна Логістика «Укрзалізниця» у квітні зменшує орендну плату на зерновози, а у травні –...

«Укрзалізниця» у квітні зменшує орендну плату на зерновози, а у травні – різко збільшує

АТ «Укрзалізниця» оприлюднило нову редакцію договору про надання послуг з організації перевезень вантажів залізничним транспортом.  Змінами в договір з 1 квітня 2021 року затверджено зменшення ставок плати за використання власних вагонів перевізника у вантажному та порожньому рейсах по території України та за межами України.

Зокрема, як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Центру транспортної логістики, протягом наступного місяця діятиме ставка плати за використання вагонів-зерновозів УЗ  у розмірі 250 грн./доба (без ПДВ), що на 100 грн. менше, ніж у поточному місяці.

Однак, згідно з повідомленням, з 1 травня 2021 року ставка плати за користування зерновозом  підвищиться майже в шість разів і становитиме 1411 грн./доба. Причини такого різкого підвищення ставки не повідомляється, однак такий її розмір анонсовався і на поточний місяць, однак згодом він був зменшений.

Чи не відмовиться УЗ від плану різкого підвищення плати на наступний місяць – невідомо, однак державний перевізник наразі вимушений жорстко конкурувати із пропозиціями вагонів-зерновозів від приватних компаніями. Тож якщо ті не підвищуватимуть орендну плату з травня, то «Укрзалізниці» в умовах профіциту рухомого складу буде вкрай важко знайти зерно для своїх вагонів-зерновозів.  

Ставку плати за використання власних вагонів «Укрзалізниця» переглядає щомісячно після 25-го числа.

Перегляди: 3