Головна Зберігання «Укрзалізницю» звинувачують у зриві перевезень зерна нового врожаю

«Укрзалізницю» звинувачують у зриві перевезень зерна нового врожаю

«Укрзалізниця»  повністю провалила підготовку до  зернового сезону 2021 та фактично зірвала його. Про це на сторінці Збаразького КХП (Тернопільська область) у Facebook написав директор підприємства Олекснадр Шпак,  передає «ПроАгро Груп».

«Через відсутність локомотивів, станція Тернопіль переповнюється вагонами, а елеватори вже «під зав’язку» заповнені зерном. Як наслідок, повністю зупинилась робота елеваторів області. Кагати із зерном просто неба починають псуватись. Окрім цього, зернові підприємства не виконують контрактів та своїх зобов’язань перед контрагентами, що призводить до зриву бізнес-планів, реальних загроз блокування надходжень коштів до державного і місцевих бюджетів», – повідомив керівник.

За його словами, станом на кінець минулого тижня станція Жмеринка ледве дихала, а станція Тернопіль повністю зупинилася. Більше того, вагони, що завантажені зерном цілодобово стоять на під’їзних коліях

«Замість оперативної і злагодженої роботи залізничників елеватори  отримали повну зупинку власної діяльності! Зерновики фактично паралізовані, не можуть приймати зерно та відвантажувати його, що абсолютно неприпустимо під час жнив», – наголосив Олександр Шпак.

Він розцінив дії очільників «Укрзалізниці» не інакше, як диверсію спрямовану на знищення сільськогосподарської галузі Тернопільської області та придушення  виробників і реалізаторів зернопродукції.

Нагадаємо, минулого тижня в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» новопризначений в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін заявив, що компанія провалила підготовку до зернового сезону 2021/22 як по зерновозам, так і локомотивній тязі.

Перегляди: 16