Головна Економіка і аграрна політика Уряд оновив механізм держпрограми здешевлення сільгосптехніки

Уряд оновив механізм держпрограми здешевлення сільгосптехніки

Урядом прийнято постанову, яка вносить зміни у Порядок використання коштів за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Інформаційно-аналітичний портал України.

«Прийняті зміни сприятимуть збільшенню кількості сільгоспвиробників, які можуть скористатися підтримкою, оновити техніку та обладнання на пільгових умовах. Серед прогнозованих результатів реалізації програми підтримки – зростання кількості машинобудівних підприємств та розширення номенклатури техніки, створення понад 500 нових робочих місць та 1 800 млн. грн. сплачених податків», – зазначив міністр економіки  Ігор Петрашко.

У 2021 році на фінансування програми передбачено 1 млрд. грн. Скориставшись нею, один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн. грн. Отримати 25% компенсації вартості за придбану сільгосптехніку можуть юридичні особи та фізичні особи – підприємці – сільгоспвиробники.

За період грудень 2019 – листопад 2020 року за програмою «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» сплачено 892,6 млрд. грн. компенсації. Загалом, було придбано 14 946 одиниць сільгосптехніки.

Перегляди: 0