Головна Економіка і аграрна політика Уряд збільшив субсидію новоствореним ФГ до 5 тис. гривень за гектар

Уряд збільшив субсидію новоствореним ФГ до 5 тис. гривень за гектар

На сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів ухвалено постанову, яка розширює та вдосконалює державну підтримку фермерських господарств. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

«Саме малі фермерські господарства, які мають в обробітку невеликі площі та обмежений фінансовий ресурс, найбільше потребують посиленої підтримки з боку держави. Щоб стимулювати розвиток малого фермерства, ми збільшили фінансову підтримку новоствореним фермерським господарствам, а також додали виплати на дорадництво», – зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

Зокрема, розмір бюджетної субсидії новоствореним фермерським збільшено з 3 тис. до 5 тис. гривень на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар). Також запроваджено виплати у розмірі 36 тис. гривень за сільськогосподарську дорадчу послугу. Крім того, розширено види корів, за які надаватиметься бюджетна дотація фермерським господарствам.

Постановою уряду усуваються деякі адміністративні перешкоди для отримання державної підтримки. Зокрема, зменшується кількість поданих документів, скорочується час їх розгляду та ухвалення рішення.

Перегляди: 0