Головна Рослинництво Зернові УЗ збільшила розрахункову швидкість зерновозів у напрямку портів

УЗ збільшила розрахункову швидкість зерновозів у напрямку портів

АТ «Укрзалізниця» в рамках анонсованих заходів щодо зниження вартості перевезень у зерновозах компанії підвищило розрахункові швидкості руху для спеціалізованого рухомого складу у лютому 2023 року.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» із посиланням на Rail.insider.

Згідно з оприлюдненою інформацією, змінами до Договору про надання послуг з організації перевезень вантажів залізничним транспортом затверджено, що з 9 по 28 лютого «розмір показника «Середня швидкість перевезення власного вагону Перевізника за одну добу» для зерновозів Перевізника у експортному сполученні через морські порти (окрім порту Рені) для вагонної/контейнерної відправки встановлюється на рівні 134 км./доба, а у складі маршрутного або контейнерного поїзда встановлюється на рівні 206 км./доба».

Раніше відповідні показники дорівнювали 124 км./доба.

«Зміна швидкості в напрямку портів значно здешевлює, приблизно на 7–9%, загальну логістику», – прокоментував заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Крім того, в ході онлайн-наради залізничників із зерновиками 9 лютого було анонсовано проведення з наступного тижня окремих аукціонів у «Прозорро» щодо відправлень зерновозів ЦТЛ на відстані до 300 км. за нижчими ставками.

«Будемо пропонувати 200 вагонів на день, з яких 100 вагонів в напрямку портів і 100 – внутрішні перевезення. В кожному випадку 10 лотів по 10 вагонів. Ми знімаємо нижню планку і ви зможете купити зерновоз, знижуючи ціну з 4300 грн./доба початкової ставки до 516 грн./доба», – зазначив Валерій Ткачов.

Перегляди: 3