Головна Новини УЗА та Держпродспоживслужба узгоджуватимуть дії при експорті зерна до Китаю

УЗА та Держпродспоживслужба узгоджуватимуть дії при експорті зерна до Китаю

Українська зернова Асоціація та Держпродспоживслужба домовились про додаткові заходи контролю якості та безпечності продукції під час експорту до Китаю. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію УЗА.

Зокрема, суб’єктам господарювання рекомендуватимуть здійснювати додаткові відбори проб зерна з автотранспорту та додаткові заходи контролю в місцях зберігання, зерно з яких планується експортувати в КНР. Експортерам також буде рекомендовано запровадити додаткові заходи контролю щодо відповідності фітосанітарного стану зерна (в тому числі контролю якості та безпечності), яке буде постачатися до КНР, шляхом контролю середньодобових проб як візуально, так і з відбором зразків. Адже важливо не допускати формування експортних партій зерна до КНР, що уражене, пошкоджене чи засмічене шкідливими організмами, які заборонені відповідними протоколами для ввезення до КНР.

Також сторони домовилися сприяти ефективному обміну інформацією та офіційними документами, що підтверджують виявлення зерна ураженого, пошкодженого чи засміченого шкідливими організмами, які заборонені відповідними Протоколами для ввезення до КНР.

Такі кроки, розроблені рекомендації та самоконтроль суб’єктів господарювання, дозволять забезпечити експорт зерна до Китаю з усіх без виключення регіонів України.

«Наші спільні ініціативи з Держпродспоживслужбою покликані сприяти збереженню позицій українського зерна на китайському ринку. Адже Китай за останні роки став одним з головних покупців українського зерна», – підкреслив президент УЗА Микола Горбачьов.

«Для того, щоб оперативно розв’язувати всі питання, які виникають при здійсненні міжнародної торгівлі, дуже важливо мати пряму комунікацію з профільними асоціаціями та виробниками. Саме таку комунікацію налагоджуємо з УЗА. Впевнена, що разом нам вдасться суттєво зменшити кількість нотифікацій та розв’язувати проблемні питання виробників, з якими вони зіштовхуються при експорті», – зазначила голова Дерпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Перегляди: 6