Головна Тваринництво Молоковиробництво В домашніх господарствах зменшуються надої молока

В домашніх господарствах зменшуються надої молока

За попередніми даними Держстату, у січні-вересні цього року господарства усіх категорій виробили близько 5 666,9 тис. тонн молока-сировини, що на 6% менше у порівнянні з  аналогічним періодом торік, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Асоціацію виробників молока.

У вересні обсяги надоїв в Україні склали 631,8 тис. тонн, що на 8% менше ніж у вересні 2022 року і на 10% менше у порівнянні з серпнем поточного року. За звітний період частка підприємств у виробництві молока-сировини склала 37%, а господарств населення – 63%.

Підприємства збільшили виробництво молока за 9 місяців цього року до 2 112,5 тис. тонн (+7%). У вересні року обсяги надоїв на підприємствах склали 223,8 тис. тонн, що на 6% менше у порівнянні з попереднім місяцем, але на 5% більше ніж торік.

У господарствах населення у звітному періоді було вироблено 3 554,4 тис. тон молока, що на 14% менше у порівнянні з січнем-вереснем 2022 року. У вересні 2023 року обсяги надоїв в господарствах населення склали 408 тис. тонн, що на 11% менше у порівнянні з попереднім місяцем на 15% менше, ніж у вересні торік.

За словами аналітика АВМ Георгія Кухалейшвілі, загальне скорочення обсягів надоїв в Україні сталося через погіршення в господарствах населення, які найбільш суттєво постраждали від війни. Негативний вплив на продуктивність корів  також завдала серпнева спека.

Перегляди: 7