Головна Логістика В порту Рені запрацював контейнерний термінал

В порту Рені запрацював контейнерний термінал

Контейнерний термінал в порту Рені

На території торгового порту м. Рені запущено унікальний для регіону проєкт –  контейнерний термінал «Вікінг Альянс». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила  Агенція регіонального розвитку Одеської області, повідомляє «ПроАгро Груп».

Зазначається, що це єдиний контейнерний термінал в Рені та єдиний, котрий працює сьогодні в Україні.

Компанія «Вікінг Альянс» є партнером найбільшого світового транспортно-логістичного холдингу MAERS, лідеру з контейнерних перевезень. Завдяки з’єднанню з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі компанія відновила морські перевезення, яких не було з початку війни;

«Вікінг Альянс» експортує як сільгосппродукцію українських аграріїв, так і продукцію вітчизняних виробників зі всієї України. Натомість ввозить в Україну запчастини, автомобілі, мінеральні добрива, тощо – все те, що зараз необхідно для функціонування економіки країни;

На термінали опрацьовується близько 1500 контейнерів щомісяця – результат, який був досягнутий з листопада, коли термінал розпочав роботу, в умовах, які взагалі вважалися непридатними для контейнерного терміналу. Компанія регулярно обслуговує 2 суднозахода на тиждень, що дуже важливо для економіки нашого регіону. Адже контейнерні перевезення прискорюють швидкість доставки не декілька тижнів та зменшують собівартість продукції, що дозволяє українським виробникам гідно конкурувати в своїй галузі. 

В найближчих планах компанії – запуск рефрижераторних контейнерів, в яких можна буде перевозити заморожену продукцію, що значно розширить види експорту та імпорту, а також збільшення об’ємів контейнерних перевезень в рази.

Як повідомлялося, нова стивідорна компанія Danube Logistics Group також готує запуск контейнерного термінала у порту Рені й почне будувати на його території зернові склади.

Перегляди: 5