Головна Новини Ринок України В Україні дешевше купувати хліб, а молочну продукцію – у Польщі

В Україні дешевше купувати хліб, а молочну продукцію – у Польщі

Продукти харчування дорожчають у всьому світі, але десь вони лишаються більш доступними, а десь – менше. Аби перевірити, наскільки різняться ціни на вміст звичайного продуктового кошика, було обрано дві найвідоміші продуктові мережі: АТБ в Україні та Biedronka в Польщі.

Як передає «ПроАгро Груп», виданням «Новини-N» було встановлено, що в Україні дешевше купувати хліб, рослинну олію та деякі овочі (картопля, морква, буряк, помідори, капуста), а от у Польщі – усю молочну продукцію, питну воду та більшість напоїв.

Примітно, що яйця, котрі з початком повномасштабної війни зросли в ціні до понад 100 грн. за десяток, зараз коштують приблизно однаково що в Польщі, що в Україні –  орієнтовано 63-65 гривень.

Ціни на овочі та фрукти варіюються в залежності від місця виробництва, чаї та кава різняться через об’єм фасування. Але загалом ціни в Україні перевищують ціни на такі ж самі продукти в Польщі.

Крім цього, у Польщі дуже розвинені системи лояльності, практично кожна мережа має додатки, де можна «спіймати» знижки, що часом досягають 50%. В Україні також діють подібні практики, проте з постійним ростом цін та незмінною з минулого року мінімальною заробітною платою вони мало відчутні.

Перегляди: 7