Головна Агрохімія В Україні розпочато реформу ринку агрохімікатів

В Україні розпочато реформу ринку агрохімікатів

Нещодавно сталися дві події, які в підсумку матимуть важливий вплив на розвиток і удосконалення ринку агрохімікатів в Україні. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію, оприлюднену Європейською Бізнес Асоціацією.

Так, 5  лютого Міністерство юстиції України зареєструвало Наказ Міндовкілля «Про затвердження Порядку уповноваження науково-дослідних установ, підприємств та організацій на проведення державних випробувань пестицидів та агрохімікатів» № 392 від 28 грудня 2020 року.

«Створення чітких правил гри дозволить в короткостроковій перспективі залучити  до процесу державних випробувань українські та міжнародні мережі приватних лабораторій та науково-дослідних установ, що позитивно вплине як на якість випробувань, так і створить ринкові умови ціноутворення», – зазначили в асоціації.

А кількома днями до цього, 2 лютого, Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримав до другого читання проєкт Закону №2289 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України», покликаний розблокувати доступ інноваційних ЗЗР до ринку України.

«Протягом останніх п’яти років Європейська Бізнес Асоціація послідовно виступає за необхідність відкриття доступу інноваційних ЗЗР до державних випробувань та державної реєстрації», – наголосили в ЄБА.

В асоціації висловили сподівання, що вже незабаром народні депутати ухвалять законопроєкт у другому читанні та в цілому як закон.

Перегляди: 2