Головна Економіка і аграрна політика В Україні створять Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства

В Україні створять Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства

Національна академія аграрних наук розглянула питання створення в Україні Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства, який підпорядковуватиметься НААН.

Інститут розташовуватиметься у Херсоні, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Академії.

Створення відбудеться за розпорядженням Кабміну після реорганізації і злиття Інституту зрошуваного землеробства, Інституту рису та Південної державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту водних проблем і меліорації.

Серед напрямків діяльності Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН буде, зокрема, проведення селекційних досліджень для створення адаптованих до кліматичних змін сортів і гібридів сільськогосподарських культур, ведення первинного та елітного насінництва для отримання високоякісного насіннєвого матеріалу, впровадження наукових розробок за напрямом кліматично орієнтованого сільського господарства у різних ґрунтово-кліматичних зонах України.

Також інститут займатиметься дослідженнями з вимірювання викидів та секвестрації парникових газів у рослинництві за різних систем землеробства на зрошуваних і неполивних землях із запровадженням низьковуглецевих технологій вирощування сільськогосподарських культур.

Крім того, Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства НААН також матиме функції головної наукової установи з визначення пріоритетних напрямів держаної політики України в галузі кліматично орієнтованого сільського господарства, розроблення систем землеробства з використанням кліматично орієнтованих агротехнологій, підвищення економічної ефективності та екологічної безпеки сільського господарства.

Перегляди: 8