Головна Війна проти України В Україні заарештовано активи та сільгосптехніку компанії «Техноторг»

В Україні заарештовано активи та сільгосптехніку компанії «Техноторг»

Правоохоронці заарештували активи української групи компаній «Техноторг», яка попри заборону ввезення до України товарів з росії та білорусі продовжувала здійснювати імпорт сільгосптехніки та запчастин, таким чином сплачуючи податки до державного бюджету держави-агресора.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Traktorist.ua.

Інформація про арешт майна українського дилера сільгосптехніки з’явилася 26 вересня на офіційному сайті МВС України. Зокрема, вказувалося, що кіберполіція викрила власника української групи компаній у незаконній підприємницькій діяльності з країною-окупантом, але назва компанії відомством не зазначалась. Про те, що йдеться саме про «Техноторг», стало відомо із декількох джерел на ринку.

Через офшорні компанії здійснювалася купівля-продаж сільськогосподарської техніки з росії та білорусі. За місцем проживання фігуранта та на майданчиках зберігання сільгосптехніки правоохоронці провели обшуки.

«На майно зловмисника накладено арешт, зокрема на банківські рахунки, де сумарно знаходилося близько $3 млн, корпоративні права, 18 земельних ділянок, 26 нежитлових приміщень, приватні будинки та квартири, елітні автівки, а також на понад близько тисячі одиниць сільськогосподарської техніки і транспортних засобів», – зазначили в МВС України.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

Тим часом у компанії «Техноторг» повідомили, що «наразі готують офіційну відповідь для своїх клієнтів і партнерів».

Перегляди: 23