Головна Війна проти України В Україні запроваджують безвідсоткові кредити та масштабну дерегуляцію бізнесу

В Україні запроваджують безвідсоткові кредити та масштабну дерегуляцію бізнесу

В Україні на час воєнного стану буде запроваджено пільгове кредитування для підприємців під 0%, а також заплановано масштабне дерегулювання бізнесу, передає «ПроАгро Груп».

Як повідомив президент Володимир Зеленський, уряд уже підготував рішення щодо розширення можливостей  пільгового кредитування для підприємців .

За словами глави держави, кредити для бізнесу під 0% будуть запроваджені на базі держпрограми кредитування підприємців «5-7-9%». Пільги діятимуть до моменту скасування в Україні воєнного стану та ще місяць після цього. Після закінчення цього терміну діятиме мінімальна ставка у 5%, а загальний обсяг кредиту може сягати 60 млн. гривень.

Щодо ліцензій, то Кабмін, за словами президента, найближчим часом ухвалить рішення про масштабне скорочення регулювання бізнесу.

«Було понад 600 дозволів та ліцензій для бізнесу, а залишаються обов’язковими близько 20. Тільки ті, які просто неможливо скасувати. Як, наприклад, поводження з радіоактивними відходами. Тому для абсолютної більшості бізнесів в Україні діятиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності – і вільно працюєш», – заявив президент.

Перегляди: 4