Головна Економіка і аграрна політика Від аукціонів з оренди державних сільгоспземель очікують отримати до 1 млрд. гривень

Від аукціонів з оренди державних сільгоспземель очікують отримати до 1 млрд. гривень

Реформа ринку державних сільгоспземель матиме потужний економічний, антикорупційний ефект та велике значення у підтримці бізнесу. «Земельний банк» дозволить поступово вивести з тіні  сотні тисяч гектарів державних угідь, які не приносили користі , але навколо них формувалися корупційні схеми.

Про це заявила в.о. голови Фонду державного майна України Іванна Смачило на презентації проєкту «Земельний банк», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

«На противагу цьому конкурентна та відкрита оренда земель дозволить наповнювати  бюджети. Орієнтовний сумарний дохід від оренди першого пулу ділянок очікується до 1 млрд. гривень. А запропоновані державою земельні ресурси стимулюватимуть аграріїв розвивати бізнес, створювати нові компанії чи невеликі фермерські господарства», – зазначила вона.

В Мінекономіки підкреслюють, що «Земельний банк» відкриває для аграріїв можливість орендувати державні землі на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони в системі «Прозорро.Продажі». Станом на сьогодні в системі оголошено вже 45 аукціонів у Вінницькій, Львівській, Волинській, Черкаській, Запорізькій та Одеській областях площею від 2 до 262 га. Перші торги відбудуться вже 1 жовтня. Всього ж до кінця року буде передано в оренду 1905 земельних ділянок загальною площею близько 100 тис. га.

Перегляди: 7