За даними державних обласних адміністрацій, виробництво картоплі у 2020 році склало 20,7 млн. тонн.
Про це повідомив начальник управління землеробства і рослинництва Мінекономіки Сергій Шупик, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Agroportal.
Він зазначив, що основними виробниками картоплі є:
- Вінницька – 1,9 млн. тонн;
- Житомирська – 1,8 млн. тонн;
- Львівська – 1,6 млн. тонн;
- Київська – 1,5 млн. тонн.
«Середня врожайність картоплі у 2015-2020 рр., за даними Державної служби статистики, в усіх категоріях господарств становила 164 ц/га, в тому числі 226 ц/га в сільськогосподарських підприємствах, 163 ц/га – в господарствах населення. Найвища врожайність зафіксована в Рівненській, Хмельницькій, Житомирській і Полтавській областях », – зазначив Сергій Шупик.
Також він зазначив, що у 2020 році, за інформацією облдержадміністрацій, спостерігається значне падіння врожайності картоплі по Україні – до 157 ц/га.