Головна Війна проти України Віра в ЗСУ дозволяє аграріям максимально готуватися до весняної посівної

Віра в ЗСУ дозволяє аграріям максимально готуватися до весняної посівної

У 2023 році аграрії готуються засіяти усі можливі площі, в тому числі сподіваються на розмінування територій, які вже деокупували Збройні Сили України. Жоден гектар не залишиться не засіяним.

У цьому в ефірі телемарафону «Єдині новини» запевнив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу міністерства.

Водночас він зауважив, що аграрний сектор багатогалузевий і, щоб відновити показники довоєнного періоду, знадобиться не один рік.

 «Все залежатиме від напрямку агросектору. Звісно, найшвидший цикл відновлення – в рослинництві, хоча розмінування досить складна процедура. А також у птахівництві. Але, якщо скласти всі фактори воєдино, то, на жаль, повноцінне відновлення нашого агросектору займе орієнтовно 2-3 роки, залежно від типу виробництва. Це якщо говорити про показники довоєнних часів», – зазначив перший заступник міністра.

Тарас Висоцький наголосив, що, попри повномасштабну агресію росії, українські фермери в усіх куточках України, де це було можливо, продовжували польові роботи.

«Зібрана інформація по посівних площах на 2023 рік показує, що всі ми віримо в ЗСУ і ця віра допомагає аграріям зараз готуватися до посіву максимально можливих площ уже цієї весни», – підкреслив він.

Перегляди: 4