Головна Економіка і аграрна політика Впровадження нових вимог до маркування харчових продуктів відтерміновано

Впровадження нових вимог до маркування харчових продуктів відтерміновано

191

Наказ Мінекономіки від 5 березня 2021 №462, який збільшує на 2 роки перехідний період введення в обіг фасованої продукції (яка не відповідає вимогам п. 1 наказу Мінекономрозвитку «Про встановлення метрологічних вимог до фасованих товарів» № 969 від 05 липня 2017), зареєстрований в Мін’юсті 24 березня 2021 за № 382/36004 та найближчим часом буде опублікований. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Європейської Бізнес Асоціації.

Від сьогодні виробники харчових продуктів мали б перейти на новий формат нанесення інформації на упаковку фасованих товарів. Йдеться про вимоги наказу Мінекономіки №969. Однак, з огляду на те, що у 2020 році суттєво зменшилося споживання окремих категорій харчових продуктів та, відповідно, впали їх продажі, у компаній утворилися значні запаси пакувальних матеріалів. Так, компаніям довелося б списувати фасовані харчові продукти та пакувальні матеріали у значній кількості тільки через невідповідність деяких незначних складових маркування новим правилам.

«Втрати для бізнесу могли бути суттєвими, а, крім того, й невиправданими, оскільки справа йде тільки про етикетку і аж ніяк не зачіпає безпечність та якість самого продукту. Це створило б зайві проблеми для бізнесу, якому й так складно працювати в умовах погіршення економічної ситуації в країні і посилення викликів, зумовлених пандемією COVID-19», – зазначили в ЄБА, висловивши вдячність Мінекономіки за оперативність та прийняття відповідного наказу.