Головна Переробна промисловість Все більше заводів стають до виробництва цукру

Все більше заводів стають до виробництва цукру

Цього тижня ТОВ «Старокостянтинівцукор», що на Хмельниччині, розпочало сезон цукроваріння. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис підприємства у Facebook.

Перед початком сезону на заводі, потужність якого становить 4,3 тис. тонн переробки цукрових буряків на добу, провели модернізацію та оновлення виробничих потужностей.

«Ретельна підготовка, модернізації та оновлення виробничих потужностей, прийняття необхідних рішень, враховуючи всі виклики повномасштабної війни – це те, над чим з дня у день працювала потужна команда старокостянтинівських цукроварів у ремонтний період», – поінформували на підприємстві.

Сезон цукроваріння також стартував і у сусідній Вінницькій області. За інформацією голови Вінницької ОВА Сергія Борзова, першим свою роботу розпочав «Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром». За ним до виробництва стали підприжмства ТОВ «ПК «Зоря Поділля» та ПрАТ «ПК «Поділля». Станом на учора в області вже вироблено  3 тис. тонн цукру. Інші цукрові заводи Вінниччини наразі проводять накопичення достатньої кількості цукросировини, щоб запуститися в роботу.

Як повідомлялося, 16 вересня переробку цукрових буряків розпочали два цукрові заводи «Астарти» на Полтавщині. На учора цукрові буряки в Україні було викопано на площі 21,3 тис. га (12% від прогнозу), накопано 1 млн. тонн солодких коренів при врожайності 484 ц/га.

Перегляди: 5