Головна Війна проти України Виробник елеваторного обладнання судитиметься з рф через завдані збитки

Виробник елеваторного обладнання судитиметься з рф через завдані збитки

фото Elevatorist.com

Виробник елеваторного обладнання ЗЕО «Сокіл», потужності якого розташовані в Харківській області, подав на росію позов до Європейського суду з прав людини через завдані збитки.

Як передає «ПроАгро Груп», про це в інтервʼю на Elevatorist.com розповів директор з продаж ЗЕО «Сокіл» Євген Костоянц.

«Ми подали позов до ЄСПЛ на рф. Наші збитки – більш $3 млн. Ми робили оцінку, враховуючи розбиті будівлі, постраждале обладнання, воно частково було вкрадене. Правоохоронці нам його повернули, але обладнання потребує ремонту», – повідомив Костоянц.

У травні 2022 року після звільнення Руської Лозової, де розташовані потужності підприємства, компанія  отримала дозвіл від військових та поліції оглянути виробничі приміщення. Вони були частково розбиті, але взагалі залишалися на місці.

«Щось посікло уламками, щось погоріло, станок ЧПУ розбитий був, влучило в той цех. Окупанти не мали змоги пограбувати завод, тому що він знаходився на лінії зіткнення. Розчистили всі завали, і після цього ми вивезли все обладнання в Харків. Демонтували обладнання, ЧПУ частково вціліли. В нас на сьогодні цілі 2 лазерних станки, 2 координатно-пробивні станки, 2 листогиби. Один листогиб зараз відновлюємо, він був побитий», – уточнив Костоянц.

Наразі компанія відновила роботу і продовжує виготовляти елеваторне обладнання.

Перегляди: 6