Головна Овочівництво Виробники змушені знову знижувати ціну на ранню капусту

Виробники змушені знову знижувати ціну на ранню капусту

молода капуста, рання капуста

Ціни на ранню капусту в Україні за останні кілька днів суттєво знизилися. Учасники ринку вважають зниження цін у даному сегменті цілком закономірним явищем, адже до продажу вже підключилися практично всі південні регіони країни, також постачання ранньої капусти регулярно ведеться із Закарпаття.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Так, сьогодні українські виробники відвантажують ранню капусту по 45-56 грн./кг, що в середньому на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

З початку травня ціна на ранню капусту на українському ринку зростала, що було зумовлено так званим періодом міжсезоння. Тоді пропозиція капусти суперранніх сортів скорочувалася, а масове постачання продукції пізніших сортів ще не розпочалося. Сьогодні пропозиція ранньої капусти на ринку країни стрімко зростає, що попри досить високий попит змушує фермерів знижувати ціни на свою продукцію.

Проте, минулого року у цей час ранню капусту українські виробники продавали в середньому на 22% дешевше, ніж сьогодні. Цю ситуацію ключові гравці ринку пов’язують із сприятливішими погодними умовами минулої весни.

Перегляди: 7