Головна Новини Ринок України Яблука тимчасово дешевшають, але це ненадовго  

Яблука тимчасово дешевшають, але це ненадовго  

Після стрімкого подорожчання відпускні ціни на яблука в Україні знову почали знижуватися. При цьому негативний ціновий тренд відстежується здебільшого в сегменті тієї продукції, яку фермери не закладають у сховище через низьку якість.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Так, з початку поточного тижня мінімальні ціни на яблука опустилися до позначки 8 грн./кг, хоча на яблука вищої якості фермерам вдалося утримати ціни в раніше зафіксованому діапазоні 10-15 грн./кг. Аутсайдерами тижня виступили такі сорти як «Джонаголд» і «Ренет Симиренка», а за вищими цінами надходять у продаж «Гала» і «Голден Делішез».

Водночас, за даними аналітиків, українські яблука продовжують відвантажуватися на експорт. Поки це незначні обсяги, але географія країн-покупців має всі шанси розширитися вже в цьому сезоні, що згодом може призвести до збільшення обсягів експорту.

При цьому варто зазначити, що сьогодні відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. За словами ключових гравців ринку, теперішнє здешевлення – це тимчасова ситуація, оскільки з настанням холодів відпускні ціни на яблука мають всі шанси знову почати зростати.

Перегляди: 7