Головна Новини Ринок України Як садити саджанці груш навесні?

Як садити саджанці груш навесні?

Садівники, які вирощують або планують вирощувати плодові дерева, замислюються над тим, щоб посадити грушу. Соковиті, смачні плоди практично нікого не залишають байдужими. Дерево чудово плодить, але для цього важливо купити саджанці груші в надійному місці, наприклад, тут – https://florium.ua/ru/pear-seedlings/. Це надійний і перевірений розплідник, до того ж вибирати з широкого асортименту набагато цікавіше, а у «Флоріум» є з чого вибирати.

Коли і де садити грушу

Найчастіше дерево садять навесні, хоча можна робити це і восени. Деревце з відкритою кореневою системою краще садити навесні, коли земля прогріється. Дерево з ЗКС легко садити в будь-яку пору року, такі дерева більше захищені від стресу, їх коріння вже розвивається в земляному комі і все, що необхідно – висадити рослину на постійне місце.

Груша любить сонячні місця, солодкість плодів має пряму кореляцію з кількістю сонячного світла: чим більше сонця, тим вони солодші. Місце має бути без близького залягання ґрунтових вод, а сам ґрунт – пухкий і поживний. Перед посадкою не зайвим буде його удобрити органікою. На одну яму пару відер перегною. На користь піде суперфосфат та сірчанокислий калій. Не використовуйте свіжий гній, хіба що за пів року до посадки, щоб він розклався, інакше аміак попалить коріння дерева.

Особливості посадки саджанців груш

Перш ніж садити груші навесні, подивіться, чи на дереві розпустилися нирки. Перевірте стан коріння, вони не повинні бути надто сухими, а на зрізі має виднітися білий відтінок. Стовбур саджанця повинен бути також гнучким, а не сухим.

Посадка груші поетапно виглядає так:

  1. Підготуйте посадкову яму глибиною до 70 см., розміром на метр на метр.
  2. Перегній та добрива змішайте з верхнім шаром землі та покладіть на дно посадкової ями за місяць до посадки.
  3. Молоді саджанці слід підв’язати до опори. Для цього вбийте поруч кілочок пів метра заввишки.
  4. Опускаючи рослину в посадкову яму, слідкуйте за тим, щоб коріння не загиналося і вільно розміщувалося в посадковій ямі.
  5. Створіть на дні посадкової ями невеликий пагорб, коріння буде легко розправити. Якщо у вас саджанець із ЗКС, не потрібно формувати пагорб, дерево потрібно акуратно пересадити методом перевалки.
  6. Глибина посадки має бути такою, щоб коренева шийка була над рівнем землі на пару сантиметрів. Купуючи саджанці груші із ЗКС, орієнтуйтеся на глибину, витриману в контейнері.

Зверніть увагу, що коріння має щільно розташовуватися в землі, при посадці деревце потрясіть, щоб заповнилися всі порожнечі посадкової ями.

Після посадки саджанці груш рясно поливають, а землю навколо дерева мульчують торфом або тирсою.

Догляд за саджанцем груші

У перші тижні після посадки саджанцям необхідний ретельніший догляд. Полив повинен відбуватися частіше, при цьому слідкуйте, щоб вода потрапляла цілеспрямовано в зону ствольного кола. Сформуйте навкруги дерева невеликої висоти коло із землі, щоб вода не розтікалася.

Підтримуйте ґрунт чистим, прибирайте бур’яни і розпушуйте ґрунт у зоні приствольного кола. Удобрювати дерево слід 2-3 рази на рік комплексними мінеральними добривами.

Перегляди: 3