Головна Війна проти України Як Україна блокує продаж рашистами краденого зерна

Як Україна блокує продаж рашистами краденого зерна

Російські загарбники викрадають зерно з тимчасово окупованих територій півдня і сходу України, окупанти намагаються продати зерно на міжнародних ринках. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону UAразом розповів, як Україна блокує цей продаж, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

«Нам ця проблема відома, ми з нею боремося і маємо навіть певні успіхи. Наприклад, один з кораблів який віз на нашу думку крадене зерно і прямував до Єгипту. Ми зробили таким чином, щоб в Єгипті його не прийняли. Після цього він був змушений вдаватися до маневрів і намагатися потрапити в порти інших країн. Ми за ним стежимо», – зазначив Кулеба.

Він також додав, що єдина країна, у якій Україна не може зупинити пришвартування такого судна – це Сирія.

«Це найближчий союзник росії. Але з усіма іншими країнами ми працюємо, щоб ніхто з них не спокушався на крадене українське зерно», – наголосив Кулеба.

Міністр закордонних справ також пояснив, чи загрожує рф зернове ембарго.

«Наша задача як МЗС спільно з Міністерством промислової політики допомогти побудувати альтернативні маршрути експорту для українських сільськогосподарських виробників, розблокувати шляхи, для того, щоб ми могли продати своє зерно і щоб наситити світовий ринок і врятувати людей від голоду та недоїдання в усьому світі. Насправді цей сезон, наскільки мені відомо є досить важким в плані врожайності для світу. Тому кожна зернина, кожен літр олії буквально буде на вагу золота. Міжнародні організації керуються логікою, що треба як можна більше наситити ринок, а не запроваджувати нові обмеження. росія не зможе компенсувати своїм зерном, своїм експортом втрати від відсутності українського експорту. Світ росте, світ споживає все більше їжі. Тому всі наші зусилля зосереджені все більше на тому, щоб перешкоджати спробам продати на світовому ринку крадене українське зерно й створити маршрути для експорту українських аграріїв», – сказав він.

Перегляди: 4