Головна Рослинництво Зернові Ємен отримає від України 30 тис. тонн гуманітарної пшениці

Ємен отримає від України 30 тис. тонн гуманітарної пшениці

Вчора ввечері балкер NEGMAR CICEK було пришвартовано в порту «Чорноморськ», а вже станом на 8 годину ранку сьогодні, 20 березня, на нього було завантажено 7 тис. тонн української пшениці.

Це вже шосте судно у межах програми GrainFromUkraine, мета якої – надання української пшениці країнам, які потерпають від голоду, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис Мінінфраструктури у Facebook.

Зазначається, що до програми, підтриманої Всесвітньою продовольчою програмою ООН, долучились вже понад 30 країн та інституцій. Зокрема, надання гуманітарної пшениці для Ємену стало можливим завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії.

«В рамках GrainFromUkraine найбільш вразливі країни Африки – Сомалі, Ефіопія, Кенія – отримали вже 140 тисяч тонн пшениці. ПІд егідою ВПП ООН Ефіопія отримає ще 30 тисяч тонн української пшениці. В порту «Одеса» розпочали завантаження балкера DENIZ M», – поінформували в міністерстві.

Також сьогодні з портів «великої Одеси» вийшли 3 судна з 154 тисячами тонн агропродукції для Азії та Європи. Загалом з 1 серпня в рмаках «зернової ініціативи» вийшли 828 суден, які експортували 25,1 млн. тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Перегляди: 4