Головна Зберігання З початку року в Україні побудовано 15 овочесховищ

З початку року в Україні побудовано 15 овочесховищ

Україна 2023 року відновила будівництво овочесховищ, яких було побудовано 15 одиниць загальною потужністю близько 10 тис. тонн.

Про це повідомив  комерційний директор ТОВ «Ван Дайк Технікс» Андрій Марущак, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У першому воєнному році в Україні було побудовано лише одне сховище потужністю 1 тис. тонн для зберігання картоплі в Київській області на базі ТОВ «Бровари Картопля». У 2023 році можна говорити про пожвавлення ринку, оскільки було побудовано 15 сховищ потужністю 10 тис. тонн. До довоєнного рівня інвестування фермерам далеко – 2021 року вони побудували картоплесховищ на 51 тис. тонн, і це були переважно великі проєкти від 10 тис. тонн потужності. Тільки два учасники ринку інвестували в проєкти по 2 тис. тонн», – сказав він.

За інформацією Марущака, будували невеликі за ємністю овочесховища фермери Чернігівської, Вінницької, Тернопільської, Львівської, Черкаської областей. Призначені вони переважно для зберігання цибулі (85% побудованих потужностей), а також картоплі (15% потужностей).

Перегляди: 9