Головна Логістика З порту «Південний» вийшло найбільше за час великої війни судно

З порту «Південний» вийшло найбільше за час великої війни судно

Рекордні 195,7 тис. тонн на судні CAPTAIN LEONIDAS під прапором Панами експортували з порту «Південний». Він став найбільшим судном серед усіх, які заходили в українські порти після початку повномасштабного вторгнення –  його довжина становить 300 метрів, ширина – 50 метрів, дедвейт – понад 203 тис. тонн.

Про це повідомив віце-прем’єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

За його інформацією, з серпня 2023 року станом на зараз українським морським коридором експортовано понад 36 млн. тонн вантажів, що більше, ніж за рік роботи «зернової ініціативи». Коридором пройшло вже 1286 суден, які експортували 25 млн. тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. Наразі на підхід до портів Одеси, Чорноморська та Південного очікують 135 суден, які мають експортувати 4 млн. тонн вантажів.

«Команда міністерства докладає багато зусиль для забезпечення стабільного руху експорту морськими транспортом і виходу на показники до 2022 року. Український коридор є ефективним логістичним шляхом, ритмічна робота якого — результат спільних зусиль держави, Об’єднаних Сил Оборони та всієї морської інфраструктурної», – підкреслив Кубраков.

Перегляди: 77