Головна Новини Ринок України За 10 місяців 2021 року продажі тракторів в Україні зросли на 79%

За 10 місяців 2021 року продажі тракторів в Україні зросли на 79%

Продажі нових тракторів за січень-жовтень 2021 року зросли на 79% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а кількість проданих одиниць техніки перевищила показники аналогічних періодів 2016-2017 рр. на 23% і 26,7%, відповідно. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського клубу аграрного бізнесу.

Ряд брендів, такі як CLAAS, Massey Ferguson, МТЗ, значно покращили свої минулорічні показники продемонструвавши більш ніж подвійне зростання продажів після доволі складного 2020 року.

При цьому, в загальній структурі придбаної техніки лідером залишається МТЗ, який займає фактично «монопольне становище» в сегменті тракторів до 100 к.с., і які складають левову частку його продажів. Щодо вітчизняного виробника ХТЗ, то наразі показники продажів тракторів майже аналогічні з минулорічними. 

В сегменті тракторів більше 130 к.с. структура більш диверсифікована, але основними гравцями залишаються: John Deere, New Holland, CASE, бренди Agco Corporation та CLAAS.

«10 місяців  2021 року вже стали рекордними за кількістю продажів тракторів, побивши показники за аналогічні періоди 2016 і 2017 років майже на чверть. Тобто, як ми бачимо, аграрії зацікавлені в оновленні парку техніки та вкладають кошти в її придбання, і за прогнозами, ця тенденція буде продовжуватися. Водночас у нас вже виникла ситуація, коли виробники техніки не мають змоги виводити на український ринок нові зразки тракторів через законодавчі перепони у призначенні сертифікаційних структур. Ці законодавчі колізії можливо вирішити шляхом прийняття законопроекту №6070-1, проте вже слід розуміти, що в наступному році аграрії навряд побачать на українському ринку новітні моделі тракторів», – зазначив заступник генерального директора з адвокації УКАБ Олег Нестеров.

Перегляди: 7