Головна Війна проти України За рік рашисти вкрали 4−5 млн. тонн українського зерна, – Петро Мельник

За рік рашисти вкрали 4−5 млн. тонн українського зерна, – Петро Мельник

російські загарбники вивозять вкрадене українське зерно через захоплений Маріуполь

За останній рік росія вкрала в українських фермерів близько 4−5 млн. тонн зерна.

Як передає «ПроАгро Груп», про це написав президент Українського клубу аграрного бізнесу Петро Мельник у колонці на «NV.Бізнес».

«Підрахувати точну цифру важко, бо ми не маємо доступу до даних. Частково це відстежується через судна, якими окупанти відправляють нашу продукцію з Криму, Тамані та Новоросійська. Також є можливість простежити переміщення вкраденої сировини залізничними шляхами, які вони використовують для цих цілей», – зазначив він

Щодо прогнозу цьогорічних втрат, Петро Мельник припустив, що об’єми вкраденого окупантами зерна будуть дещо менші. Адже є певні проблеми, які вплинули на зменшення урожаю.

«Ми бачимо, що на окупованих територіях не буде гарного врожаю. Це пов’язано з тим, що торік фермерам Херсонщини, Луганщини та Запоріжжя було дуже тяжко. Багато людей поїхало, є проблеми із сировиною. Та й ціни на зерно зараз не дуже привабливі. Думаю, що фермери ще й застосовували дешеві технології. Втрати цього року оцінюю від 3−4 млн. тонн, навіть у таких поганих умовах для агробізнесу», – написав він.

Президент УКАБ підкреслив, якщо не зупинити цей процес найближчим часом — Україна щоразу втрачатиме сировину і кошти, які мають йти до бюджету. Тому потрібне введення конкретних та дієвих санкцій проти усіх елементів системи розкрадання рашистами українського зерна.

Перегляди: 6