Головна Агрохімія За тиждень запаси мінеральних добрив у аграріїв подвоїлися

За тиждень запаси мінеральних добрив у аграріїв подвоїлися

Українські аграрії забезпечені мінеральними добривами для проведення весняно-літніх польових робіт на 22%. Для порівняння, тиждень тому МінАПК звітувало щодо забезпеченості аграріїв міндобривами на рівні 11%.

Про це йдеться у звіті Міністерства аграрної політики та продовольства щодо забезпеченості мінеральними добривами, підготовленому за інформацією ДУ «Держгрунтохорона», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

Лідером щодо забезпеченості аграріїв міндобривами наразі є Харківська область (65%), яка посунулаз першої сходинки Запорізьку область (57%). Третю сходинку з забезпеченості добривами ділять Чернівецька та Івано-Франківська області (40%). Рівень забезпеченості міндобривами на Хмельчиннині й Кировоградщині становить 29%, а на Вінниччині та Житомирщині – 26%.

Аграрії Тернопільщини забезпечені міндобривами на 25%, Донеччини – на 24%, Дніпропетровщини – на 20%. Рівень забезпеченості міндобривами сільгоспвиробників Миколаївщини та Одещини сягає 17%, Волині – 14%, Полтавщини – 12%, Чернігівщини – 10%, Рівненщини – 6%.

Найменше забезпечені добривами аграрії Луганщини (4%). Інформація щодо інших областей України відсутня.

Перегляди: 5