Головна Рослинництво Зернові Загальна вартість логістики зерна у 2023 році зменшиться на 10-20%, – Валерий...

Загальна вартість логістики зерна у 2023 році зменшиться на 10-20%, – Валерий Ткачов

Цього року аграрний сектор продовжить адаптуватися до зміни умов ведення бізнесу, у тому числі й щодо дороговартісної логістики. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема, він зазначив, що зменшиться площа посівів під майбутній врожай, що призведе й до відповідного скорочення самого врожаю. При цьому зменшиться площа посівів кукурудзи, яка серед інших зернових дає найбільшу кількість зерна з гектара і при цьому є лідером за обсягами перевезень, зокрема, експортних.

«Загальна вартість логістика зменшиться на 10-20% у доларовому еквіваленті через покращення співвідношення попиту та пропозиції; експорт аграрної продукції стане більш рівномірним протягом року – зменшаться сезонні коливання обсягів експорту», – написав Валерій Ткачов.

При цьому він послався на досвід 2022 року, який засвідчив, що аграрний бізнес України найбільш активний та адаптивний сектор економіки країни.

Перегляди: 10