Головна Рослинництво Зернові Загрозливих явищ для посівів озимих в «Агролізі» не спостерігається

Загрозливих явищ для посівів озимих в «Агролізі» не спостерігається

Восени висів усіх озимих компанія «Агроліга», що на Харківщині, проводила методом моноліту,  повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію сільгоспвиробника.

Тривалий час взимку температура була вищою за середню, озимі стояли голі. У компанії були серйозні побоювання, що вологи буде недостатньо, а шкідники залишаться в життєздатному стані, що призведе до втрати більшої частини озимих ще навесні через нестачу вологи. Ті ж, що вижили, або загинуть від паразитів, або потребуватимуть обробки великою кількістю інсектицидів. До бюджету навіть заклали значну суму на додаткову обробку рослин.

«Однак, погодні умови згодом покращилися. При морозах сніговий покрив досягав 25 см. У порівнянні з минулим роком, погоду однозначно можна назвати навіть кращою, оскільки за підсумком вологи в ґрунті буде більше, а нетривалі сильні морози знищили личинки шкідливих комах. Разом з цим і витрати на інсектициди були оптимізовані», – зазначили в «Агролізі».

Наприкінці лютого компанія зіткнулися на своїх полях з таким явищем як крижані кірки. Однак воно не відрізнялося глобальним характером і не завдало шкоди озимим. Коли температура піднімалася до + 7-12 ° C, кірки розтанули і їх негативний вплив в цей період зими був мінімальним.

Наразі сходи озимих зернових на полях «Агроліги» знаходяться в стані зимового спокою, загрозливих явищ для них не спостерігається.

Перегляди: 1