Головна Економіка і аграрна політика Зареєстровано законопроєкт про скасування ліцензій на зберігання пального

Зареєстровано законопроєкт про скасування ліцензій на зберігання пального

Зареєстровано законопроєкт про скасування ліцензування на зберігання пального для власних потреб фермерів, розроблений Всеукраїнським конгресом фермерів. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ВКФ.

Документ розроблено юридичним департаментом ВКФ, основне, що він передбачає – заміну ліцензування зберігання пального простим декларуванням та зменшення вдесятеро штрафу за відсутність такого декларування (зараз це 500 тис. грн). Однак, як зазначив голова конгресу Іван Слободяник, шлях ухвалення буде непростим.

«Найбільший супротив чекаємо від фіскала Данила Гетьманцева, головного ідеолога запровадження податкового кошмарення фермерів перевірками і штрафами за зберігання пального. Але ми налаштовані на боротьбу. Дякую за допомогу в реєстрації законопроекту депутатам Степану Чернявському та Павлу Халімону. Також ми залучились підтримкою міністра аграрної політики і продовольства Романа Лещенка», – зауважив Слободяник.

Повідомляється, що за підтримку документу вже підписались кількадесят народних депутатів. Але ВКФ просить своїх учасників, фермерів, які вже постраждали від перевірок податківцями зберігання пального, та взагалі всіх, хто працює на землі, звернутись до своїх мажоритарників і закликати їх підтримати законопроєкт.

Перегляди: 2