Головна Війна проти України «Зернова ініціатива» продовжена ще на 120 днів

«Зернова ініціатива» продовжена ще на 120 днів

 «Ініціатива з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море» продовжена ще на 120 днів. Це рішення було ухвалено щойно у Стамбулі. Гарантами виконання залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис Міністерства інфраструктури України у Facebook.

З першого серпня, початку роботи зернової Ініціативи і по сьогоднішній день Україна експортувала понад 11 мільйонів тонн агропродукції до 38 країн світу. Це значний обсяг, але недостатній, зауважили в міністерстві.

Український агроекспорт сьогодні залишається дієвим інструментом протидії світовій продовольчій кризі. Світовий ринок не має можливості замінити українську агропродукцію в найближчий перспективі.

«Ми офіційно звернулися до партнерів по Ініціативі з пропозицією продовжити ініціативу мінімум на 1 рік та долучити до неї порт Миколаїв. Очікуємо на їх відповідь. Також важливо забезпечення ефективноі роботи Спільного Координаційного Центру. Внесли свої пропозиції щодо вирішення наявних проблем. Ми маємо використовувати весь наявний експортний потенціал наших портів щоб світ швидко отримував необхідні обсяги продовольства», – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Перегляди: 8