Головна Рослинництво Олійні Житомирщина завершує збір соняшнику й інших технічних культур

Житомирщина завершує збір соняшнику й інших технічних культур

Сезон збору соняшнику в Житомирській області наразі на завершальному етапі. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА.

В департаменті зазначили, що початок сезону був вчасним, але через опади довелося тимчасово призупинити збір врожаю. Попри це, роботи в полі зараз ведуться згідно з графіком.

Станом на тепер соняшник зібрано на площі 177,5 тис. га, що становить 98% від запланованої площі. Середня урожайність цієї культури становить 22,5 ц/га, що на 1,8 центнера більше в порівнянні з минулим роком. Загалом намолочено 399,3 тис. тонн соняшника.

Щодо інших технічних культур:

  • соя зібрана на площі 182,1 тис. га, середня урожайність становить 22 ц/га, що на 2,1 центнера більше порівняно з минулим роком, намолочено 400,6 тис. тонн;
  • цукровий буряк викопаний на площі 17,1 тис. га, що становить 91,9% від прогнозованої, середня урожайність – 450 ц/га, зібрано 769,5 тис. тонн;
  • ріпак зібрано на площі 39,9 тис. га, середня урожайність складає 29,5 ц/га, що на 0,7 центнера вище, ніж у попередньому році, намолочено 117,7 тис. тонн.

«Таким чином, попри деякі тимчасові перешкоди, сільськогосподарські роботи в Житомирській області йдуть успішно, і більшість культур показують зростання урожайності порівняно з минулим роком», – наголосили в агродепартаменті.

Перегляди: 27