Головна Новини Ринок України Живець свиней дорожчає третій тиждень поспіль

Живець свиней дорожчає третій тиждень поспіль

Ціни на свиней забійних кондицій зміцнюються третій тиждень поспіль, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України».

У ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1–2 грн./кг чи у середньому на 2,2%. Незалежно від регіону більшість товарних партій цього тижня закуповували по 63–65 грн./кг, а середня ринкова позначка склала 64,5 грн./кг. Така зміна цін підкріплювалася відповідними спостереженнями виробників свинини, які свідчили про спроби заготівельників закупити додаткові об’єми та спроби забронювати товарні партії заздалегідь.

«Темпи приросту цін закупівлі дещо уповільнилися у середині квітня, а заготівельники констатують, що яскраво вираженого передвеликоднього пожвавлення наразі не відчувають. Проте окремі з них помітили незначне «просідання» продажів порівняно з попереднім тижнем, зокрема через погіршення погодних умов та зниження активності заготівлі сировини з боку глибокої м’ясопереробки», – зазначили в АСУ.

І хоча наразі очікування заготівельників неузгоджені, вони відкидають ймовірності подальшого росту цін закупівлі та активізацію торгівлі по мірі наближення до Великодня.

Перегляди: 259