Головна Новини Ринок України Живець свиней продовжує дешевшати

Живець свиней продовжує дешевшати

На початку другої половини липня послаблення цін на ринку свиней забійних кондицій продовжилося. Середньозважена ціна закупівлі свинини живою масою втратила 3% проти попереднього тижня, зупинившись на позначці 76,8 грн./кг. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані моніторингу Асоціації «Свинарі України».

Так, хоча на Сході, в Центрі та у південних областях ціни закупівлі цього тижня переважно коливалися в межах 77-79 грн./кг, помітно нижчі ціни в західних регіонах (75-76,5 грн./кг) продовжують «тягнути» цінову криву у бік зниження.

«Відчутно нижчі ціни закупівлі на Заході істотно впливають на цінову кон’юнктуру в сегменті охолодженої свинини і в інших регіонах та посилюють конкуренцію між її постачальниками, відзначають представники м’ясопереробки. При цьому, відгуки про перебіг оптової та кінцевої реалізації, а також цінові очікування неоднозначні, хоча постачальники живця наразі не спостерігають ані відмов від попередньо замовлених партій, ані їх переносів. Водночас, низка операторів відзначає перші ознаки сезонного послаблення пропозиції свинини — зниження середньої забійної маси тварин та/чи розміру товарних партій до реалізації у зв’язку із спекотними погодними умовами. Тож обмеженіша пропозиція у наступні кілька тижнів має надати підтримку для котирувань на ринку живця», – зазначили в АСУ.

Перегляди: 7