Головна Агрохімія Знищуємо «дводольну загрозу» в посівах озимих зернових

Знищуємо «дводольну загрозу» в посівах озимих зернових

Озимі зернові культури відновили вегетацію. Паралельно з ними, «прокинулися» й дводольні бур’яни, які вже сьогодні конкурують із рослинами зернових за елементи живлення та вологу і заважають їх повноцінному росту та розвитку. Експерти компанії UKRAVIT SCIENCE PARK застерігають, що за відсутності заходів контролю таке «сусідство» може коштувати значних втрат майбутнього врожаю. Тож вони рекомендують не гаяти часу, а вирішувати наявну проблему вже зараз.

«Загальна забур’яненість складається як із зимуючих, так і з ранніх ярих видів бур’янів, зокрема й падалиці соняшника та ріпака, що становить значну загрозу для посівів озимих зернових культур, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Адже через свою кращу пристосованість до умов навколишнього природного середовища, навіть несприятливих, бур’яни складають суттєву конкуренцію культурним рослинам і активно споживають призначені останнім світло, вологу, елементи живлення, необхідний культурам простір. Вони пригнічують фотосинтетичні процеси культур, провокують їх затримку в рості та розвитку, а надалі, при несвоєчасному чи недостатньо ефективному контролі, можуть спричиняти технологічні втрати при збиранні врожаю. Крім того, сегетальна рослинність може бути джерелом харчування для шкідників і гризунів, а також резерватором окремих хвороб культурних рослин. В комплексі це може обернутися для аграрія суттєвими втратами майбутньої врожайності та значними фінансовими збитками».

Тому Олександр рекомендує не нехтувати весняними гербіцидними обробками озимих зернових культур і своєчасно застосувати новітній гербіцид системної дії Вейрон (флуметсулам, 120 г/л + флорасулам, 80 г/л). Флуметсулам і флорасулам – діючі речовини системної дії, що блокують фермент ацетолактатсинтазу – ключовий ензим біосинтезу незамінних амінокислот (ізолейцин, лейцин і валін). Всередині рослини гербіцид швидко переміщується до місць найбільшої меристематичної активності – точок росту. Внаслідок цього припиняється поділ клітин, ріст пагонів та кореневої системи бур’янів.

Цей гербіцид має надзвичайно широке «технологічне вікно» застосування й забезпечує високоефективну дію на основні дводольні види бур’янів, в тому числі стійкі до сульфонілсечовин та 2,4-Д. Крім того, він надійно контролює падалицю соняшника, як звичайну, так і стійку до трибенурон-метилу, імазамоксу та імазапіру, а також підмаренник чіпкий – навіть у перерослій фазі (до 14 кілець). Застосувавши Вейрон, ви забезпечите посівам озимих та ярих зернових культур безконкурентне з боку сегетальної рослинності середовище та створите їм максимально сприятливі умови для подальшого росту та розвитку.

Перегляди: 1