Головна Тваринництво Молоковиробництво Зниження закупівельних цін на молоко завдасть нищівний удар по його виробництву

Зниження закупівельних цін на молоко завдасть нищівний удар по його виробництву

Ініціатива переробників молока щодо зниження закупівельних цін на молоко-сировину є неприйнятною, переконаний народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Про це він заявив під час ініційованої Мінагрополітики онлайн-зустрічі виробників та переробників молока, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Всеукраїнської Аграрної Ради.

«Сьогодні аграріям, які вкладають кошти в тваринницькі комплекси, із різким зниженням закупівельних цін на молоко-сировину на 10%, простіше переорієнтуватись на рослинництво, де рентабельність та окупність інвестицій  на порядок вищі. В такому разі від тваринництва не залишиться нічого. Цей крок не врятує ні переробників, ні виробників», – наголосив він.

За його словами, в умовах сьогоднішніх викликів і для переробників, і для виробників молока, в першу чергу, варто переглянути умови співпраці з рітейлом, де націнка на продукцію сягає близько 40%.

Крім того, за словами Дмитра Соломчука, залишається відкритим питання – чому напрацьований Мінагро та аграрною спільнотою меморандум щодо єдиного законопроєкту про основні засади торговельної діяльності харчовими продуктами для встановлення справедливих торговельних практик в ланцюжку виробник-переробник-мережі досі не підписаний представниками переробної галузі, хоча всі позиції були спільно погоджені і підписання мало відбутися ще у грудні.

Перегляди: 4