Головна Новини Ринок України Зростання цін на свинину може невдовзі відновитися

Зростання цін на свинину може невдовзі відновитися

З другої декади травня ціни на свинину живою масою дещо послабилися. Так, середня ціна на товарних свиней забійних кондицій минулого тижня знизилася на 1 грн./кг чи на 2% у порівнянні з попереднім — до 45,6 грн./кг.

Така динаміка повторюється з року в рік і не триває довго, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації свинарів України.

«Нетривале пониження цін на живець свиней після Великодня — звична сезонна зміна. Активізація торгівельної активності напередодні свята дещо послаблюється після завершення святкувань. Чим пізніший Великдень, тим період «спокою» коротший. Адже сонячна погода — рушій попиту на свинину впродовж весняно-літнього періоду», — прокоментували в АСУ.

В асоціації зазначили, що за оцінками окремих гравців вітчизняного ринку свинини, цього року відновлення не змусить себе чекати. На їх думку, найближче покращення погодних умов дозволить споживачам продовжити розпочатий у травні сезон пікніків, а їх вища купівельна активність створить додаткову підтримку для цін.

Перегляди: 1