Головна Новини Світові ринки ФАО збільшила світовий прогноз виробництва зернових у 2019 році до 2,7 млрд...

ФАО збільшила світовий прогноз виробництва зернових у 2019 році до 2,7 млрд тонн

Згідно з вересневим звітом ФАО, світовий прогноз виробництва зернових у 2019 році збільшено до 2,7 млрд тонн, що на 23 млн тонн більше попереднього прогнозу і на 55,4 млн тонн (2,1%) вище рівня 2018 року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, цей приріст майже повністю обумовлений переглядом у бік підвищення прогнозів світового виробництва кукурудзи, обсяг якого в наразі оцінюється в 1 124 млн тонн, що на 2% вище липневого прогнозу і на 0,7% вище за рівень 2018 року.

Такі прогнози зумовлені поліпшенням прогнозів на урожай в США незважаючи на зайву кількість опадів протягом більшої частини посівної. Крім того, до закінчення збиральної кампанії кукурудзи в Бразилії прогнози виробництва в цій країні на 2019 рік були переглянуті, що також послужило підставою для підвищення прогнозів світового виробництва.

“Цей перегляд у бік підвищення з надлишком компенсував очікуване зниження світового виробництва пшениці в 2019 році, обсяг якого ФАО в даний час прогнозує на рівні 767 млн тонн, що на 4 млн тонн нижче липневого прогнозу”, – йдеться у повідомленні.

Зниження врожайності пшениці в Російській Федерації та Європейському Союзі було лише частково компенсовано підвищенням прогнозів виробництва по Китаю і США, виходячи з очікуваного збільшення врожаю. Навіть з урахуванням перегляду прогнозів в бік зниження, світове виробництво пшениці в світі як і раніше очікується на 36 млн тонн (5%) вище рівня 2018 року.

Згідно з останніми прогнозами, світове виробництво рису у 2019 році може становити 517 млн тонн, що трохи вище попереднього прогнозу і відповідає рекордному рівню минулого року.

Перегляди: 0