Головна Новини Світові ринки Через внутрішній дефіцит Бразилія може розпочати імпорт кукурудзи

Через внутрішній дефіцит Бразилія може розпочати імпорт кукурудзи

Різке скорочення перехідних запасів кукурудзи в Бразилії може призвести до стрибка внутрішніх цін, через що країна буде змушена імпортувати обсяги, необхідні для забезпечення внутрішнього споживання.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на graintrade.com.ua.

Зниження перехідних запасів обумовлене збільшенням споживання кукурудзи на корм, оскільки Бразилія почала активно експортувати м’ясну продукцію, ціни на яку на поточному тижні сягнули рекордного значення. Також в країні, особливо у штаті Мату-Гросу значні обсяги кукурудзи йдуть на виробництво етанолу, яке також поступово зростає. Крім того, країна не знижує темпи експорту кукурудзи.

Скорочення запасів очікується в міжсезоння, оскільки перший врожай кукурудзи, який становить 27% загального збору, починають збирати в січні, тоді як врожай сафриньї (71%) вийде на ринок у червні. Зростанню цін на кукурудзу сприятимуть високі логістичні витрати.

Ціни на бразильську кукурудзу виросли до 178-179 $/т FOB Brazil порівняно з 170-173 $/т FOB на зерно з США та Аргентини. Українська кукурудза з поставкою у грудні подорожчала до 170-172 $/т FOB, проте подальше зростання цін обмежує те, що покупці почали купувати південноамериканську кукурудзу нового врожаю. Тайванська асоціація виробників кормів (MFIG) 26 листопада придбала 65 тис т аргентинської фуражної кукурудзи з поставкою у лютому-березні за ціною 211,6 $/т C&F, що відповідає поточним цінам на базисі FOB.

Перегляди: 0