Головна Новини Світові ринки Україна – важливий гравець на ринку виробництва бобових

Україна – важливий гравець на ринку виробництва бобових

На думку Онура Ватана, власника Sintez Group, Україна не тільки потужний виробник зернових, але й впливовий гравець на ринку виробництва бобових культур.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на latifundist.com.

За словами експерта, Україну на світовій аграрній карті, і зокрема, в Чорноморському регіоні, прийнято сприймати як потужного виробника зернових. Однак не завжди при цьому згадують, що країна – величезний і впливовий гравець у виробництві бобових культур.

“Той факт, що Україна заслужила право прийняти Всесвітній Конгрес бобових (Global Pulse Confederation) в Києві в 2022 році ще одне тому підтвердження”, – пояснює Онур Ватан.

Він додає, що на останньому конгресі взяли участь понад 900 представників з 55 країн. Фахівці прогнозують, що під час Всесвітнього Конгресу бобових в Києві очікується участь 70 країн.

“Я працюю в Україні вже 18 років і як ніхто розумію погляд іноземних інвесторів на країну. Багато хто сумнівається чи вкладати кошти в український бізнес. Маю сподівання, що за допомогою таких форумів буде підвищено інвестиційний інтерес до України і її статус, як одного з найбільших виробників агропродукції”, – каже Онур Ватан.

Перегляди: 0