Головна Новини Світові ринки Світові ціни на продовольство знижуються

Світові ціни на продовольство знижуються

Світові ціни на продовольство в лютому знизилися вперше за чотири місяці через різке падіння експортних цін на рослинні олії, частково обумовлене побоюванням, що спалах коронавірусу (COVID-19) сповільнить світовий попит, Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на fao.org.

Індекс продовольчих цін ФАО, який відслідковує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари у лютому в середньому становив 180,5 пункту, що на 1% менше порівняно з попереднім місяцем, але все ж на 8,1% вище, ніж роком раніше.

Індекс цін ФАО на рослинні олії знизився на 10,3% з січня, тоді як міжнародні ціни на пальмову олію впали через збільшення виробництва в Малайзії, тимчасове падіння імпортного попиту в Індії та занепокоєння з приводу поширення коронавірусу.

Проте, на зернові індекс цін ФАО знизився на 0,9% у лютому. Ціни на пшеницю були нижчими, що відображало добре забезпечені ринки, тоді як ціни на кукурудзу поступилися через зменшення попиту з боку сектору кормів на тлі очікувань послаблення світової економіки. Натомість міжнародні ціни на рис зросли. Це обумовлено сильним попитом з боку далекосхідних та східноафриканських покупців.

З січня 2020 року індекс цін ФАО на м’ясо знизився на 2% під впливом скороченого імпорту Китаєм, який вплинув на затримку вантажів у портах. Забій, спричинений посухою в Новій Зеландії, чинив подальший тиск на ціни на м’ясо овець, тоді як зниження імпорту з Азії вплинуло на ціни на м’ясо птиці.

Індекс цін на молочні продукти виріс на 4,6% через зростання котирувань цін на сир, частково пов’язане зі скороченням виробництва молока в Австралії. Китай, найбільший світовий імпортер сухого молока в світі, через логістичні питання різко зменшив закупівлю сухомолочних порошків.

На цукор індекс цін ФАО зріс на 4,5% на фоні перспектив зниження виробництва в Індії та Таїланді, в поєднанні з високим світовим попитом на імпорт.

Перегляди: 0