Головна Новини Світові ринки Коронавірус та АЧС вплине на запаси свинини у світі

Коронавірус та АЧС вплине на запаси свинини у світі

Rabobank прогнозує скорочення світових запасів свинини в 2020 році, бо м’ясній галузі знадобиться час, щоб налагодити виробництво після втрат нанесених АЧС та коронавірусом.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Очікується, що світові поставки свинини скоротяться до 10% в 2020 році. Виробництво в Китаї, найбільшому в світі споживачі, скоротилося більш, ніж на 20% в 2019 році через ситуацію з АЧС. Ефект коронавіруса забезпечує додаткову волатильність. Rabobank прогнозує в Китаї подальше зниження виробництва свинини на 15−20% в цьому році. Імпорт свинини в Китай збільшився на 67%, щоб компенсувати дефіцит в 2019 році, причому найбільшими експортерами стали Іспанія, Німеччина і США.

Чотири ключові моменти будуть визначати рівні виробництва в цьому секторі в 2020 році. По-перше, коронавірус, який затримає поповнення запасів свиней, загиблих в результаті торішнього спалаху АЧС. Друге – потенційна загроза, яку представляють поставки свинини в результаті торгового конфлікту між США і Китаєм. Незважаючи на нинішнє перемир’я, довгострокова перспектива створює невизначеність на більш широкому ринку. По-третє, китайська влада управляє внутрішніми цінами на свинину, що ще більше ускладнює перспективи торгівлі.

“Якщо ціни залишаться на колишньому рівні, ми побачимо уповільнення зростання виробництва і зниження торгівлі, в той час як споживачі отримають вигоду від більш доступної свинини. Якщо влада допустить зростання цін, ми, ймовірно, побачимо більш агресивне поповнення запасів у постачальників свинини, але за більш доступною ціною”, – вважає Джастін Шеррард, глобальний стратег Rabobank.

По-четверте, постійна загроза поширення АЧС за межі східних кордонів Польщі в Німеччину, найбільшого виробника свинини в Європі, затьмарює перспективи всієї європейської частини континенту. “В минулому році ми прогнозували, що АЧС надасть безпрецедентний вплив на світові поставки м’яса. Тільки тепер, коли дані відфільтровані, масштаб спустошення ясний. Хоча перспективи на 2020 рік більш оптимістичні, але коронавірус вносить свої корективи”, – наголошує Джастін Шеррард.

Перегляди: 0