Головна Новини Світові ринки Україні вигідно продовжити діалог з ЄС щодо пом’якшення обмежень при реєстрації спалаху...

Україні вигідно продовжити діалог з ЄС щодо пом’якшення обмежень при реєстрації спалаху грипу птиці

Геннадій Супіханов, один із претендентів на крісло голови Держпродспоживслужби, вважає, що Україні слід продовжити перемовини з ЄС про зменшення території (у межах прийнятої процедури зонування) з локалізації виявлених випадків спалахів пташиного грипу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

За його словами, Україні потрібно продовжити діалог з ЄС у питанні зонування для отримання подальших поступок. Йдеться про те, щоб обмеження могли би бути застосовані до якомога меншої території, на якій зафіксований спалах грипу, наприклад, у межах 20-30-кілометрової зони.

Наразі, за його даними, ситуація з пташиним грипом в Україні врегульована і контрольована. Всі основні виробники птиці експортно-орієнтовані й вони мають належний рівень біологічного та санітарного захисту. З ними проблем немає. Але, на жаль, є окремі випадки спалахів, вони виникають на рівні дрібних та середніх виробників, де відсутній закритий режим роботи підприємств, нехтують вчасним і якісним виконанням санітарних заходів.

До слова, нині, відповідно до рішення Єврокомісії від 03 березня 2020 року, зона, з якої припиняється експорт української продукції птахівництва, обмежується 10-ма км довкола джерела спалаху. Офіційно рішення набуло чинності 07 березня 2020 року, про що повідомляла Держпродспоживслужба.

Перегляди: 0